Хуманитарни турнир за лечење Јање Стојановић

У Бресници, на терену код Основне школе „Ђура Јакшић“ одржан је фудбалски турнир на коме се прикупљао новац за лечење трогодишње Јање Стојановић.

За титулу најбоље фудбалске екипе на турниру надметало се 15 тимова, а грађани су били у прилици да куповином сланих и слатких производа, воћа, играчака или књига донирају средства за лечење мале Крагујевчанке.

Конкуренција је била јака, тактке различите, али је циљ свима био исти – да помогну малој суграђанки Јањи да стигне до прилике за лечење.

Фудбалери нису баш били речити пред утакмицу, али су нам објаснили због чега су на турниру.

Са друге стране, све што је потребно за освежење након меча – сокови, воће, слани и слатки производи.

Најмлађи су понудили играчке, књиге, накит, чак и лектиру.

Јања Стојановић има Јубертов синдром који битно отежава њен развој.

Једна од последица болести је успорен моторни развој: великим напорима родитеља и озбиљном али скупом физикалном терапијом Јања је успела да са две и по године почне самостално да седи.

Јубертов синдром се не лечи, али се Јањино опште стање може значајније поправити редовним физикалним терапијама које у Новом Саду прима сваког другог месеца, а које појединачно коштају око 4.500 евра.

Крагујевчани који нису учествовали на турниру, могу да подрже напоре родитеља да се Јањи обезбеди новац за терапије које су јој неопходне како би ојачала и проходала и слањем СМС-а са саджајем 767 а број 3030.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *