Хуманост на делу показали радници ЈКП Шумадија

Градска организација Црвеног крста започела је 1. априла акцију добровољног давања крви, која се организује сваког радног дана, од 8 до 13 сати, у хотелу Зеленгора.

Акцији добровољног давања крви прикључили су се запослени у ЈКП „Шумадија Крагујевац“, а прикупљено је 20 јединица драгоцене течности.

Акција добровољног давања крви у условима ванредног стања организује се у складу са свим епидемиолошким прописима и поштују се све превентивне мере заштите.

У циљу спречавања преношења корона вируса предузете су све мере како би се заштитили добровољни даваоци крви и волонтери који помажу у реализацији ове акције.

Због ванредног стања смањен је одзив добровољних давалаца крви, а како живот мора да тече и мимо вируса, драгоцен  је сваки дародавац.

Клиничком центру недостају све крвне групе. Зато је препорука Института за трансфузију крви Србије, да сви који су здрави, могу и желе да дају крв, то не одлажу због актуелне ситуације.

У овом тренутку сви оперативни програми у Клиничком центру су смањени, али је неопходно да постоје довољне резерве крви за сва хитна стања која не могу да чекају.

Све хладне операције су одложене, а раде се само хитни случајеви и то код породиља, деце, онколошких и тежих хематолошких случајева.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *