И ове године „Жежељ” организовао међународни камп

Планинарско друштво „ Жежељ”, организује Међународни камп који ће трајати до 17.августа, у планинарском дому у Аџиним ливадама.

У кампу бораве млади од 18 до 30 година из Немачке, Украјине, Македоније и Србије.

Током камповања, биће организоване еколошке радионице, радионице о одрживом развоју, многобројне културне манифестације и посете туристичким локалитетима.

Планинарско друштво „Жежељ”, организује камп у сарадњи са невладином организацијом Јуан Хановер из Немачке.

Око двадесет младих из различитих земаља света, чини овогодишњи Међународни камп који организује ПД „ Жежељ” у Аџиним ливадама.

Кроз десет дана кампери ће имати прилику да организују многобројне радионице, културне манифестације али и посете историјксе локалитете како би на најбољи начин упознали Крагујевац.

Камп је намењен младима који желе да проведу лето у мултикултуралном окружењу и кроз различите едукације науче о експерименталној педагогији, екологији и окружењу.

Током кампа, акценат ће бити стављен на методологију рада домаћих и страних предавача, чија ће искуства моћи да се примењују са вршњацима кроз упознавање нове културе, новог окружења и планинарења.

Током овогодишњег кампа биће организовано Немачко, Украјинско, Македонско и Српско вече.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *