И власт и опозиција спремне за расправу

Одборници Скупштине града на сутрашњој седници расправљаће између осталог: о предлогу проглашења 2018. године – годином обележавања јубулеја 200 година прве престонице модерне Србије.

Затим о финансијским плановима и програмима рада установа културе чији је оснивач Град, о конкурсу за именовање директора Јавног предузећа „Урбанизам“.

Очекује се да ће најбурнију расправу међу одборницима изазвати предлози о дугорочном и краткорочном задуживању за град Крагујевац, као и предлог одлуке о покретању Иницијативе за спровођење статусне промене комуналних предузећа.

И власт и опозиција око ове теме водиће најдуже полемике.

Предлог одлуке о новим зајмовима, такође је тачка око које ће копља у градској скупштини укрстити одборници.

Да ли је оправдано ново задужење локалне самоуправе и како ће бити утрошена средства из нових зајмова тема је која супротставља обе стране.

Крагујевачка јавност, али и део опозиције у претходном периоду постављају питање каква је процедура у вези са најављеном оставком Игора Митровића и како ће се то одразити на функционисање градског већа?

За 14. седницу Скупштине града, спремна је локална власт, опозиција, јавност, медији. Директан пренос седнице гледоци Телевизије Крагујевац могу да прате сутра од 9 часова.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.