ПЗНГ: Не решавају се кључни проблеми Града

Сутрашња седница Скупштине града, на којој ће бити речи о коренитим променама у функционисању комуналног сектора, као и јавним финансијама, повод је одржавања конференција за медије Покрета „За наш град“.

Одборничка група овог опозиционог покрета, како је данас најављено спремна је за сутрашње аргументовано полемисање око тачака које се односе на промену статуса комуналних предузећа и новог задуживања Града Крагујевца.

Предстваници Покрета „За наш град“ замерају локалној власти повећање пореза грађанима Крагујевца које је усвојено крајем прошле године а на чију одлуку је ова странка уложила амандман.

Кључни проблеми Града, према њиховом мишљењу и даље се не решавају, а то су: недостатк инвестиција, изградња путева као и водоводно канализационе мреже.

Предлог одлуке о задуживању града Крагујевца који ће бити на днвном реду на сутршњој седници Скупштине града, Покрет „За наш град“ неће подржати због нетранспарентности у трошењу новца локалне самоуправе.

Челници странке потенцирају да Крагујевац као универзитетски и индустријски град осим развијеног привредног система ван локалне самоуправе треба да има и развијен систем у оквиру јавних комуналних предузећа што по њиховом мишљењу сада није случај.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *