Има ли злостављања животиња у Крагујевцу?

Узнемирујуће приче о злостављању животиња постале су наша свакодневица.

С времена на време на друштвеним мрежама Друштва за заштиту животиња објављују слике претучених паса и мачака, а све више се говори и о јамарењу у лову на лисице које гоне ловачки пси.

Злостављање животиња представља озбиљан психички поремећај код људи наводе стручњаци, а ми смо истраживали какво је стање ствари у Крагујевцу.

У Зоо хигијени је на десетине напуштених паса, а запослени наводе да нема претучених и злостављаних животиња.
Деведесетих година прошлог века била је експанзија тајних организованих борби паса, углавном расе Пит бул теријер, који су се до смрти тукли.

Ова активност је углавном искорењена али се још увек спроводи акција јамарења на лисице у које су укључени углавном ловачки пси а која је законом кажњива.

У Крагујевцу је последњих година порастао број кућних љубимаца готово свих раса. Дешава се да породице удоме пса али да после одређеног времена не желе више да га чувају па га односе у азил.

Друштво за заштиту животиња у Србији води интензивну борбу како би заштитило углавном псе и мачке од злостављања бахатих и психички поремећених људи.

Срећом, у Крагујевцу нема злостављаних паса и мачака. На удомљење у Зоо хигијени остављене животиње чекају своје нове власнике.

Судећи по интересовању наших суграђана свако од њих наћи ће свој нови дом.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *