Иницијатива ДС-а да зграда суда у Крагујевцу постане музеј

У Градском одбору Демократске странке у Крагујевцу сматрају да су изградњом Палате правде и пресељењем свих правосудних органа у овај објекат створени услови да зграда суда добије другу намену.

Предлажу да на овом месту буде отворен музеј Првог светског рата.

Зграда суда у центру Крагујевца требало би да постане музеј Првог светског рата од националног значаја, предлажу у Градском одбору Демократске странке.

То бо, сматрају у ДС-у, обогатило културну и туристичку понуду Крагујевца.

Подсећају да се у периоду када је Крагујевац био ратна престоница у тадашњој згради Окружног начелства налазила Врховна команда српске војске.

Из Демократске странке апелују на градску власт да грађанима објасни какав је положај Крагујевца у просторном плану Србије.

Чланови Градског одбора Демократске странке такође постављају питање зашто Крагујевац више нема место које му je некада припадало у просторним плановима Србије.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *