Инклузивна фото радионица

У Пешачкој зони код Крста Форум младих са инвалидитетом Крагујевац изложио је, на специјално дизајнираном паноу, најуспешније фотографије које су полазници пројекта “Инклузивна фото радионица” креирали током четворомесечне радионице.

Овај пројекат подржао је град Крагујевац у жељи да омогући младима са инвалидитетом бољу интеграцију у друштву.

Радионица је окупила младе са инвалидитетом који су после четири месеца обуке креирали фотографије са мотивима нашег града, портрете суграђана као и интересантне догађаје из свакодневице Крагујевчана.

Инклузивна фото радионица привукла је велику пажњу полазника, а 16 најуспешнијих радови данас су били изложени у Пешачкој зони на покретљивом паноу.

Град Крагујевац настоји да кроз различите програме и пројекте помогне младима са инвалидитетом како би се на најбољи начин уклопили у ширу друштвену заједницу .

Међу ауторима фотографија нашла се и Николина Продановић којој је ово стечено знање драгоцено и да је са великим уживањем фотографисала Крагујевац на различитим локацијама.

Поводом двестоте годишњице постојања Крагујевца као прве престонице модерне Србије, млади окупљени у Форуму особа са инвалидитетом приредиће још једну изложбу фотографија наредне године.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *