Инспекција током викенда контролисала угоститеље

У циљу спречавања ширења инфекције вируса корона, Комунална инспекција у координацији са Одељењем комуналне милиције, санитарном инспекцијом и службеницима Полицијске управе током викенда контролисали су поштовање противепидемијских мера и радног времена на територији града Крагујевца.

Контролом је обухваћено преко 60 угоститељских објеката.

Уочено је да се угоститељи, углавном, придржавају прописаног радног времена до 21 сат у објектима и 23 сата у баштама угоститељских објеката, рекла је за ТВ Прву Гордана Дамњановић чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту и координаторка свих активности везаних за инспекцијски надзор у поштовању противепидемијских мера.

Током контроле откривен је и мањи број угоститеља који нису поштовали прописано радно време и противепидемијске мере тако да ће за утврђене неправилности бити поднето шест прекршајних пријава.

Поред тога, спроведен је и инспекцијски надзор у возилима јавног градског превоза путника. Од 28 возача један није носио маску, док је од 411 путника на 20 контролисаних линија 13 затечено без маске.

Контрола је такође спроведена и у такси превозу, где су уочене неправилности у минималном броју.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *