Велики школски час ове године без публике

Jединствена антиратна манифестација „Велики школски час“, ове године због светске пандемије изазване корона вирусом биће одржана без публике.

Имајући у виду да Великом школском часу традиционално у Шумарицама 21. октобра присуствује велики број грађана, град Крагујевац и Спомен парк „Крагујевачки октобар“ апелују да ове године због тренутне епидемиолошке ситуације и мера којима је дозвољено окупљање знатно мањег броја људи, остану код куће и прате директан пренос ове манифестације на програму Радио-телевизије Крагујевац и РТС-у.

У присуству представника града Крагујевца, мањег броја званица и 20 ученика Прве крагујевачке гимназије, ансамбл Књажевско-српског театра ће 21. октобра на платоу испред споменика „Стрељаним ђацима и професорима“ у 11 сати извести драму „Изрешетане душе“ Венка Андоновског, у режији Јане Маричић.

One thought on “Велики школски час ове године без публике”

  1. Poštovani,
    podsećam da je 21.oktobar i Dan oslobodjenja od fašističko-nacistički okupatora .danas(20.oktobra) obeležava taj dan. Zašto Kragujevac to ne pominje u skopu obeležavanja dana tuge i radosti.Istorija je tako htela, antifašistočku borbu,molim vas, ne zanemarujte. Pozdrav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.