Инспекција у Дому здравља

Министарство здравља хитно је упутило инспекцију у крагујевачки Дом здравља, због спорне ситуације и инцидента који се догодио на одељењу за збрињавање предшколске деце.

Двогодишњу девојчицу раније изабрани лекар одбио је да прегледа, тврди Виолета Цветковић, која се позива на снимак који је настао телефоном у ординацији.

Са друге стране представници Дома здравља одговорно тврде да је дете прегледано пет минута пре настанка узнемирујућег снимка код дежурног доктора.

Мајка Виолета Цветковић каже да није тачно да је двогодишње дете прегледано, јер су после инцидента родитељи одвели девојчицу код приватног лекара.

Надлежни из Дома здравља кажу да су предузели законом предвиђене мере за неовлашћено снимање лекарског особља и јавно објављивање снимка.

Опречни ставови две стране одјекнули су у медијима и јавности.

Инцидент се догодио у Централном објекту службе за здравствену заштиту предшколске деце Дома здравља, коме се мајка двогодишње девојчице, Виолета Цветковић јавила јер је дете имало високу температуру, секрет који је цурео из уха и непрестно сузно око.

Она каже да је некадашња изабрана докторка детета радила у смени, али да је одбила због процедуре да прегледа девојчицу и да је телефоном снимила расправу са лекарским тимом.

Тврдњу да дете није прегледано, надлежни из Дома здрвља демантују.

Поводом овог догађаја Министарство здравља хитно је упутило инспекцију у крагујевачки Дом здравља, који је због неовлашћеног снимања без сагласности поднео пријаву надлежним органима.

Породица Цветковић наставила је да лечи дете код приватног лекара.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.