Инспекција за саобраћај и путеве почела одузимање возила „линијског таксија“

Инспекторат за саобраћај и путеве Градске управе за инспекцијске послове и комуналну милицију града Крагујевца у претходном периоду спровео је низ акција сузбијања противзаконитог јавног превоза путника у друмском саобраћају на територији града Крагујевца.

Као резултат спроведених акција, из саобраћаја је искључено више моторних возила којима је вршен противзаконит јавни превоз путника од стране лица која немају својство превозника (тзв. „линијски такси“).

Против учиниоца наведених прекршаја покренуто је више поступака пред Прекршајним судом у Крагујевцу.

До овог тренутка два предмета су правноснажно окончана изрицањем одговарајућих санкција, којима је поред прописане новчане казне изречена и заштитна мера одузимања моторних возила, која су послужила као предмет извршења прекршаја.

Градска управа за инспекцијске послове и комуналну милицију града Крагујевца у предстојећем периоду наставиће са спровођењем акција и вршењем инспекцијског надзора над лицима која обављају јавни превоз путника који је забрањен Законом о превозу путника у друмском саобраћају и да ће против истих бити покренути одговарајући поступци пред надлежним органима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *