Инвестирање у спортску инфраструктуру

Заостала вишегодишња дуговања спортских клубова, од којих је највеће било у Фудбалском клубу Раднички 1923. коначно су исплаћена 31. децембра.

Тако су створени услови да се тек сада инвестира у инфраструктуру и развој спорта.

Град је претходних година због заосталих дуговања преузео одбојкашки, рукометни, ватерполо и рукометни клуб у којима тимови бележе све боље резултате, оценио је Никола Урошевић помоћник градоначелника за спорт.

Ситуација у свим крагујевачким клубовима годинама је била драматична, односно претило им је гашење због нагомиланих дугова.

Пошто је Крагујевац средина са дугом и успешном спортском традицијом, Град је преузео решавање многобројних финансијских проблема.

Оптерећени финансијским обавезама клубови нису могли да обезбеде и основне услове за одвијање тренинга, припрема, свеукупно редовних делатности.

Враћање крагујевачког спорта из превеликог минуса на нулу, па тек онда на узлазну путању трајало је годинама.

У том процесу није било потребно само обезбедити новац, већ и испратити законску процедуру, јер се Град вратио са оснивачким правима у клубове.

Спајање Спортског центра „Младост“ и „Парк“ учињено је из економских разлога.

У наредном периоду наставља се подршка развоју школског спорта и спортским удружењима, најављује Никола Урошевић.

Претходних година Град је определио значајна средства за реконструкцију фискултурних сала, а поједине школе опремљене сале добиле су први пут.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.