Почели 23. Позоришни сусрети гимназијалаца

Представом “Путујуће позориште Шопаловић”, у извођењу позоришне трупе гимазијалаца из Ниша, почели су 23. Позоришни сусрети гимназијалаца Србије у Крагујевцу.

Од данас до 24. априла у Књажевско-српском театру смењиваће се 14 представа гимназијалаца из Ниша, Прокупља, Новог Сада, Косовске и Сремске Митровице, Сремских Карловаца, Лебана, Ваљева, Земуна и Београда.

Сусрете је отворила Гимназија „Стеван Сремац“ из Ниша. „Путујуће позориште Шопаловић“ на даскама Књажевско-српског театра у прилагођеном издању за ове сусрете:

Током вечери публици се представила и Гимназија из Сремских Карловаца, изведбом „Значи Марко, као Краљевић“, а наредних дана следе нова гостовања.

Позоришне сусрете прати и трочлани жири у саставу: Милош Крстовић, директор Књажевско-српског театра, Гордана Тасић, глумица из Београда и позоришни педагог Тања Лукић.

Они ће 24. априла прогласити најуспешније извођаче, а до тада из популарног „Сопчета“ Прве крагујевачке гимназије апелују: „Дођите, култура не уједа“.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *