Искључено 59 такси возила из саобраћаја

Током викенда и првог радног дана у новој седмици настављена је контрола такси превоза у Граду.

Током овог месеца укупно је из саобраћаја искључено 59 возила, а за три сата ванредне контроле у вечерњима сатима у суботу, седам возача је онемогућено да и даље обављају ову услугу у нелегалним токовима.

Данашња појачана контрола обављена је у центру Крагујевца, а биће настављена интезивно у свим деловима града и наредних дана.

Свакодневне контроле које спроводе заједнички саобраћајна, полиција опште надлежности, одељење за сузбијање привредног криминала и градска управа за комуналне и инспекцијске послове резултирале су видним смањењем броја нерегистрованих такси возила са градских улица.

Ванредна контрола такси превоза не подразумева само искључења. Напротив, данас је констатован и солидан број легалних превозника који су испуњавали све услове за обављање ове делатности. Било је и оних који су искључени из саобраћаја.

Пред камере нису хтели ни једни ни други. Први заузети вожњом и потражњом путника којих је нешто више због лошег времена, други лошег расположења,тек акција је спроведена у центру Крагујевца у време саобраћајног шпица.

Нелегални тексисти код којих су инспектори утврдили неправилности сада су у поступцима које одређује инспекција.

Према некима од њих изречени су и захтеви за покретање кривичних поступка,који се даље одвија према Закону о кривичном поступку.

Акција се не прекида. Циљ је уређење ауто такси превоза и обезбеђење квалитетног и сигурног такси превоза.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.