Отежан саобраћај због падавина

Најављено захлађење које је обухватило подручје целе земље узроковало је проблеме у одвијању саобраћаја, који се на путевима у Србији одвија успорено.

До поподневних сати, нису забележени већи застоји на путу, а ни незгоде. У Крагујевцу су од ноћас, све екипе зимске службе на терену. Саобраћај се одвија отежено.

Сви поласци у јавном превозу реализовани су на време, изузев линија које возе ка Рамаћи, Сугубини и Дреновцу.

Из Јавног предузећа Путеви Србије, Ауто мото савеза и градске управе за комуналне послове апелује се на возаче да прилагоде вожњу условима на путу.

Најављени талас хладног ваздуха претвара сваку деоницу у лед и поледицу. Јак мраз отежава не само проходност путева,већ и његово чишћење, јер бачена со при ниским температурама нема прави ефекат.

На појединим путним деоницама у Србији претходних дана било је честих проклизавања возила нарочито на успонима и превојима, која могу узроковати прекиде у саобраћају па се возачима саветује поштовање свих ограничења брзине која су предвиђена у зимским условима.

Тако су се данас јавности обратили надлежни из Јавног предузећа Путеви Србије и Ауто мото савеза и препоручили возачима да посебно поведу рачуна о безбедном одстојању. За дужа путовања неопходна је зимска опрема. У градским условима саобраћај се одвија успорено.

Опрезнија вожња препоручује се на свим путним деоницама, градским, приградским као и на магистралним и ауто путевима.

Уколико се појаве проблеми, возачима је на располагању Ауто мото савез чији је број 1987 доступан 24 сата.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.