Исплаћен минималац угоститељима и туристичким радницима

Сектор туризма и угоститељства претрпео је велике последице због пандемије корона вируса.

Како би се на најбољи начин помогло запосленима у овој привредној грани, држава је определила више од две милијарде динара за око 12.000 привредних субјеката, који запошљавају преко 65 хиљада радника.

Осим угоститеља, минималац је примило и 336 туристичких водича и 90 пратилаца.

У хотелима „Шумарице“ и „Зеленгора“ ради више од 150 људи, па је финасијска помоћ коју је обезбедила Влада Србије од немерљивог значаја.

Отпуштања запослених у овим објектима током пандемије корона вируса није било, а због повећаног обима посла у претходних неколико месеци, повећан је и број радника.

Половина минималца запосленима у сектору угоститељства и туризма исплаћена је у марту, априлу и мају.

Хотелијери, угоститељи и туристички радници током јула добили су минимални лични доходак како би ублажили финасијске последице настале услед пандемије корона вируса.

Још један минималац исплаћен је средином августа.

Угоститељима и туристичким радницима је за јул и август исплаћено по 30.900 динара.

Средства уплаћена на рачун привредни субјекти могу да искористе у наредна три месеца. Након тога, наменски рачуни ће бити затворени, а неискоришћена средства биће пренета у буџет Републике Србије.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *