Истиче рок за лечење Гаврила, новац није сакупљен

Нашем малом суграђанину, осмомесечном Гаврилу Ђурђевићу, који болује од спиналне мишићне атрофије, недостаје још 840.000 евра да би отишао на лечење.

Тај износ је неопходно прикупити до краја овог месеца, како би Гаврило у јуну могао да прими генску терапију на клиници у Мађарској, која се обратила породици са препоруком да дечак што пре започне лечење.

Гаврилови родитељи апелују на све који могу да помогну да то учине слањем бар једног СМС-а.

Пошаљите и ви поруку садржине 973 на 3030 и помозите малом Гаврилу да што пре оздрави.

Тешка и прогресивна болест са којом бори осмомесечни Гаврило Ђурђевић, уколико се не заустави, завршава се губитком основних животних функција и трагичним исходом.

Спинална мишићна атрофија тип 1, која је дијагностикована дечаку, може да се излечи.

То доказују деца за коју су грађани Србије и ван њених граница прошле године скупили новац за лечење, а која након примљене генске терапије могу способна да самостално седе, ходају, играју се.

Мали Гаврило сада не може да држи главу и пузи, а уколико му у што краћем року не буде пружена адекватна медицинска помоћ, биће угрожени системи органа за дисање и варење.

За Гаврилов лек, генску терапију Золгенсму, потребно је 2,5 милиона евра.

Гаврилови родитељи апелују на све који могу да помогну, а с обзиром на то да време истиче и да истиче рок за прикупљање новца, наду полажу у финиш акције.

Уколико до краја маја на Гавриловом рачуну не буде 2,5 милиона евра, све послате  поруке, хуманитарни базари, лицитације за Роналдову капитенску траку и Месијев дрес, биће узалудни.

Слање СМС-а садржине 973 сваког од нас коштаће само 200 динара. Наш мали улог је шанса да Гаврило оздрави.

Припремила новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *