Вучић: Прихватили закључке, питање промене граница спорно

На састанку лидера Западног Балкана у оквиру процес Брдо – Бриони Србија је прихватила предложене закључке, истакао је данас председник Србије Александар Вучић.

Он је казао да је најважније да постоји концезус да се цео регион налази на европском путу и да треба заједнички да радимо.

„Подржали смо намере, жеље и претензије других на Западном Балкану за отварањем датума за преговоре и визном либерализацијом“, пренео је Вучић.

Казао је да било и много ствари око којих нисмо сагласнИ, а једно питање које је било кључно, каже, било је питање промене граница око чега није било сагласности.

Како је објаснио у региону поједини на два различита начина тумаче мењање граница, онако како се њима свиђа, а Србија сматра да не треба да се мењају ван правила које су становл.и

Србија се увек залагала за немењање граница признатих од УН, организације која је универзално тело, а не да се према границама опходи како која земља жели по систему једном може промена, сутра не може.

„Та наша иницијатива није прихваћена, а остатком текста смо задовољни“, рекао је он.

Вучић је истакао да су неки други тражили много више и много су незадовољнији.

Нагласио је да је био пристојан и добар састанак уз много реплика, дуплика.

„Али на то смо навикли. Пре свега их је било између Беогарда и Приштине, свих нас са Сарајевом, и унутар БиХ. Ништа ново“, додао је он.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.