Из градске касе за установe културе 449 милиона динара

Само за функционисање установа културе у градској каси за ову годину опредељено је 449 милиона динара.

Члан Градског већа за културу Миљан Бјелетић каже да је тај износ афирмативан и да ствара претпоставку да ћемо у овој години имати динамичан и богат културни живот који ће се развијати.

За реконструкцију Летњег амфитетара иза зграде Дечје библиотеке и Легата Љубице Филиповић опредељно је на другим позицијама око 13 милиона динара, а планирана су и средства за програме и пројекте у култури.

Планови за ову годину постоје, али ће њихова реализација углавном зависити од прилика и околности.

Предвиђена је адаптација Летњег амфитеатра иза Дечје библиотеке који има капацитет од око 100 седишта, како би се изводили културних програми и садржаји намењени деци, ученицима и младима у сарадњи са Канцеларијом за младе, Филолошко-уметничким факултетом и удружењима грађана.

У плану су нове поставке у Амиџином конаку и Музеју 21. октобар.

За организацију и реализацију сталних манифестација у култури опредељено је 38 милиона динара, као и годишњи конкурс који се расписује последњих шест година, а по коме су Крагујевац и Нови Сад већ препознатљиви.

Покренута је иницијатива за израду Плана развоја културе тако да ће се и на томе посебно радити у наредном периоду.

Организовани су састанци са представницима основних школа на територији града, како би се ученици интензивније укључили у културни живот и стекли навике, што је један од приоритета у развоју културе у граду.

У току је и припрема програма за обележавање Сретења у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *