Изградња четвртог павиљона Студентског центра у завршној фази

Изградња четвртог павиљона Студентског центра у Крагујевцу је у завршној фази.

Планирано је да сви радови буду обављени од 20. до 25. октобра, а потом следи технички пријем објекта који ће бити реализован током новембра.

Станари новоизграђеног павиљона уселиће се у студентске собе почетком децембра.

Изградњу четвртог павиљона са милион триста хиљада евра финансира Централна европска банка уз посредовање Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

У три павиљона Студентског центра у Крагујевцу смештено је 634 студента који се школују на факултетима овдашњег Универзитета.
Смештајни капацитети у новом, четвртом павиљону биће обезбеђени за још 147 студента.

Собе су једнокреветне, двокреветне и трокреветне са купатилима, а осим соба у новом павиљону биће и читаонице.

Радови око финализирања изградње су у пуном јеку, а планирано је да комплетна градња буде завршена најдаље до 25. октобра.

Крагујевачки Универзитет изградњом новог павиљона Студетског центра у Крагујевцу задовољиће све смештајне потребе крагујевачких студента.

Као и у нову школску годину, у Дом се најпре усељавају студенти прве године студија, а потом и студенти старијих година.

Преко 680 студената који ће становати у четири павиљона Студентског центра имаће добре услове током школовања.

Изградњом новог четвртог павиљона биће повећани смештајни капацитети па ће врло мали број студената остати испод црте за разлику од предходних година.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја финансираће уређење партера око четвртог павиљона а за те послове из касе министарства издвојено је 5 милиона динара.

Министарство ће у складу са законом урадити систематизацију за нова радна места за неколико запослених који ће радити у новоизграђеном четвртом павиљону.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *