Изградња нове аутобуске станице наредне године

Нова аутобуска станица у Крагујевцу биће изграђена на раније предвиђеној локацији, на месту некадашње фирме Застава промет и сервис, на улазу у град из правца Баточине.

Почетак изградње очекује се наредне године, а рок за завршетак објекта је 18 месеци.

Изградња аутобуске станице у Крагујевцу најављује се још од 2015. године, а према најавама градских власти камен темељац би требало да буде постављен наредне године.

Локација за изградњу нове аутобуске станице је остала иста, на месту некадашње фирме Застава промет и сервис, на улазу у град из правца Баточине.

Урађена је студија оправданости, идејни пројекат. 

Економска анализа је показала да је пројекат изградње нове аутобуске станице сам по себи исплатив и од њега се неће одустати.

Док Крагујевчани не добију нову аутобуску станицу, до тада ће чвориште међуградског и приградског саобраћаја бити на постојећој, која је у међувремену добила новог власника.

У оквиру нове аутобуске станице планирани су пратећи садржаји, хол са чекаоницом, инфо пунтк, шалтери за продају и резервацију карата, јавни санитарни блок.

Функционисаће и хитне службе за интервенције на аутобусима, технички преглед, станица за снабдевање горивом која се планира на простору садашњег депоа ”Паркинг сервиса”.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *