Изградња Палате правде почиње у септембру

У згради Апелационог суда у Крагујевцу министарка правде Нела Кубуровић са представницима фирме „Штрабаг д.о.о.“ (Strabag d.o.o.) потписала је Уговор о изградњи Палате  правде.

Потписивању су присуствовали председник Врховног касационог суда и Високог савета судства Драгомир Милојевић, председница Апелационог суда у Крагујевцу Дубравка Дамјановић, градоначелник Града Крагујевца Радомир Николић, као и представници правосудних институција будућих корисника нове зграде.

Изглед будуће Палате правде код Правног и Економског факултета

Изградња Палате правде у Крагујевцу требало би да почне у септембру.

Вредност радова је око 25 милиона евра, а највећи правосудни пројекат у последњих неколико деценија у потпуности ће бити финансиран из буџета Републике Србије.

То је данас у Крагујевцу изјавила министарка правде Нела Кубуровић, након потписивања уговора са извођачем радова, фирмом „Штрабаг“.

Град Крагујевац уступио је Министарству правде парцелу површине два хектара у близини Правног и Економског факултета, а у објекту који ће се простирати на око 23.000 квадрата биће смештени сви правосудни органи у граду.

Палата правде биће изграђена по најсавременијим стандардима за ову врсту објеката, имаће 24 суднице, 74 кабинет-суднице и више од 800 запослених.

Рок за завршетак радова је 38 месеци.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

2 thoughts on “Изградња Палате правде почиње у септембру”

  1. Из овог обимног извештаја се не може сазнати на којој локацији ће се градити нова зграда. Да ли РТК зна ту локацију? Објавите.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *