Изградња станова за припаднике безбедности

Локације за изградњу 20.295 јефтиних станова у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Краљеву и Врању, већ су одређене и њихова изградња могла би да почне у првој половини 2018. године.

Када је реч о Крагујевцу предложена локација је насеље Денино брдо, где ће се градити станови за потребе припадника снага безбедности.

У Крагујевцу, стамбене потребе за припаднике снага безбедности Републике Србије су 533 стамбених јединица.

Предложена је локација насеља Денино брдо и то је једина локација, на којој је могуће изградити 80 хиљада квадрата стамбеног простора.

Када је реч о програму изградње станова по повлашћеним условима из пројекта државне станоградње за припаднике снага безбедности, Крагујевац је одмах реаговао.

Земљиште површине 20,5 хектара које је у власништву града, усвајањем плана детаљне регулације „Денино брдо“ припремиће се за брзо издавање грађевинских дозвола.

У плану је изградња 1090 станова, у просеку од 60 квадрата. Ови квадрати моћи ће да се купе на кредит, за које ће бити потребно 10 одсто учешћа. Намењени су за припаднике војске, полиције и службе безбедности.

Граница плана у Крагујевцу је одређена улицама Владимира Роловића, Белодримском, Шестог пука, Симе Марковића, Божидара Масларића, Франша Депереа и Цветном улицом.

Како су раније најавили највиши државни званичници станови по повлашћеним условима градиће се у шест градова Србије, а просечна цена квадрата биће око 500 евра.

Извештава новинaрка РТК Зорица Савић Ранковић.

.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *