Рукометни клуб „Раднички 1964“ без дугова у Нову годину

После фудбалског, одбојкашког и ватерполо клуба, град Крагујевац преузео је Рукометни клуб „Раднички 1964“ променом статуса у спортско привредно друштво.

Циљ је да се омогући његово боље функционисање што неће бити тешко, јер клуб поред добре организације нема дуговања из претходног периода.

Мушки и женски рукометни клуб „Раднички“ протеклих година наступали су на домаћој и међународној сцени са играчима које су углавном доводили са стране.

Због великих трошкова и гомилања дугова запали су у тешку финансијску ситуацију па је гашење клубова било неминовно.

Средином 2016. године основано је Рукометно удружење „Раднички 1964“ које у свом саставу има три екипе, две мушке и женску.

Рукометаши, који имају и свој пратећи тим, играју у Супер Б лиги односно другом рангу, док рукометашице наступају у трећем степену такмичења.

Трошкови су прилагођени буџету тако да клуб нема дуговања. У Радничком сматрају да је локална самоуправа препознала добар рад и домаћинско пословање и да ће као спортско привредно друштво под ингеренцијом града имати још боље услове за напредак.

Рукометни клуб „Раднички 1964“ труди се да у стручни рад укључи реномиране крагујевачке тренере и рукометаше, док је посебан акценат стављен на рад са млађим селекцијама.

То су били највећи разлози због којих је град преузео клуб променом статуса у спортско привредно друштво.

Рукометни клуб „Раднички 1964“ покренуо је и бесплатну школу рукомета за дечаке и девојчице.

Школа је за кратко време окупила доста младих који желе да се баве овим спортом на шта су у клубу веома поносни.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *