Изградњом Палате правде до бољих услова за рад запослених у правосуђу

Изградњом Палате правде, у којој ће бити смештени сви правосудни органи у Крагујевцу, биће решен просторни проблем Основног суда, чији запослени сада раде у неадекватним условима. 

У прилог томе говори чињеница да судије овог суда немају своје кабинете, судијски помоћници смештени су у поткровљу зграде, а због недовољног броја судница, суђења се не заказују свакодневно.

Пресељење у нови, наменски простор, значајно ће олакшати функционисање Основног суда и допринети његовом ефикаснијем раду.

Правосудни органи у Крагујевцу са нестрпљењем очекују пресељење у Палату правде, која би, како је најављено, у функцији требало да буде крајем пролећа наредне године.

Осим за запослене у правосуђу, изградња овог објекта значајна је и за грађане који судским путем остварују своја права, а којима ће, због обједињавања 11 правосудних органа на једном месту, они бити доступнији.

Нова зграда значи и решење просторног проблема крагујевачког Основног суда.

У Основном суду у Крагујевцу поступа 47 судија заједно са председником суда, а задужени су са 14.000 предмета у свим материјама.

Пресељење у нови, наменски простор, значајно ће олакшати функционисање суда и допринети његовом ефикаснијем раду.

У крагујевачком Основном суду у овом тренутку не могу са сигурношћу да одговоре на питање да ли ће пресељењем у нову зграду бити створени услови за отварање нових радних места, с обзиром на то да ће у Палати правде бити смештени постојећи правосудни органи са запосленима који су ангажовани у складу са важећом систематизацијом.

Одлуку о томе, како наводе, требало би да донесе Министарство правде, након завршетка изградње овог објекта.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *