Изгубили посао због лажних диплома

Радници Градске управе у Крагујевцу, њих четворо, остали су без посла, јер је утврђено да су приликом заснивања радног односа приложили невалидне дипломе о стеченој стручној спреми.

Под сумњом су још четири дипломе са печатом образовних установа на Косову и Метохији, за које надлежни нису могли да пронађу адекватну документацију.

На проверу су послате 672 дипломе запослених у Градској управи, од чега је до сада обрађено 290.

Иницијативу за проверу валидности диплома покренули су радници Градске управе, уз образложење да међу њима има оних чије ангажовање није у складу са њиховом стручном спремом, знањем и вештинама неопходним за обављање послова који су им поверени.

За запослене који су дипломирали уз много одрицања, упорности и труда било је недопустиво да буду у рангу са појединим колегама, за које сматрају да су се запослили „без дана школе“.

Министарству просвете, науке и технолошког развоја у фебруару су послате 672 дипломе, од којих је до сада проверено 290, односно 43%.

Да ли ће отказ уговора о раду бити једини начин санкционисања запослених у Градској управи за чије се дипломе утврди да су стечене на нелегалан начин или на неакредитованим образовним установама, још увек није познато.

Даљи кораци у том правцу биће дефинисани након провере свих послатих диплома.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *