Изложба цртежа Веселина Рајовића

У Градској галерији Мостови Балкана отворена је изложба цртежа професора Веселина Рајовића који је овдашњим љубитељима ликовне уметности добро познат као неко ко је део свог радног века провео стварајући баш у Крагујевцу.

Уметник се у нашем граду представио најновијим опусом под називом “Први потези дужег трајања”.

Веселин Рајовић редовни је професор на факултету уметности у Приштини и до сада је имао више самосталних и групних изложби.

Своје радове приказује на два начина, колажно са већим бројем цртежа у оквиру једне целине на зиду и други још карактеристичнији где поставља радове онако како они стоје у његовом атељеу током стварања, на поду.

Рајовићеви цртежи дочаравају прве потезе четкице у почетку стварања слике што за разлику од других уметника за њега представља и крај замишљеног дела.

На изложби су приказани необични формати цртежа за овакву врсту експресивног израза док би можда неки већи формати променили Рајовићеву првобитну идеју и уметнички став.

Изложба “Први потези дужег трајања” један је у низу догађаја који крагујевачка публика може да очекује у Градској галерији Мостови Балкана.

Веселин Рајовић, добро познат љубитељима уметности у Крагујевцу више пута је награђиван за свој стваралачки рад а његов најновији опус доступан је песетиоцима до 10. априла у Галерији Мостови Балкана.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *