Изложба графика Драгане Бојић у „Мостовима Балкана“

Изложба графика Драгане Бојић, која је рођена у Крагујевцу, али живи и ради у Белгији, отворена је у галерији „Мостови Балкана“.

Драгана Бојић је уметнички саветник галерија у Лијежу и један од организатора међународног бијенала уметности у Белгији.

Драгана Бојић сликом путује кроз време и води на места која су на њу оставила најснажнији утисак. Користећи графику, као начин визуелног приказивања, ствара серије слика различите тематике. У галерији „Мостови Балкана“ изложени су радови рађени у дрворезу и комбинованом техником. На сликама прозора ауторка се игра са светлошћу и на тај начин изражава осећања.

Драгана Бојић је рођена у Крагујевцу, али већ пет деценија живи и ради у Белгији. Поред успомена из детињства, инспирацију за своје радове пронашла је и у дешавањима пре 20 година када је бомбардована Србија.

Драгана Бојић је добитник више националних и међународних награда. Њени радови приказани су на бројним самосталним и групним изложбама у Белгији и другим земљама широм света. Активно учествује у раду многих уметничких међународних сусрета. Прва изложба Драгане Бојић у њеном родном граду отворена је до 24. септембра.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *