Изложба графика „Thinking of Place III“

У Универзитетској галерији отворена је изложба графика „Thinking of Place III“.

Реч је о трећем циклусу путујуће поставке у оквиру пројекта међународне сарадње и размене између уметника. Прва изложба настала је још 2014. године.

Организатори наводе да изложба представља индивидуалне одговоре на специфичне локалитете и на заједничка културна наслеђа.

Изложени радови у Универзитетској галерији су дела 87 одабраних уметника, који су се у својим радовима бавили рефлексијом мита, легенде или приче у односу на идентификацију са својим окружењем, и начелно, са концептима државе, колонизације и колективних сећања, а која се ослањају на њихов животни простор.

У оквиру ове поставке, своја дела представљају уметници из Аустралије, Канаде, Данске, Гуама, Новог Зеланда, Србије, Сједињених Америчких Држава, Турске и Уједињеног Краљевства.

Приказани радови су мањег формата и изведени су најразличитијим графичким техникама и њиховим комбинацијама.

Пре крагујевачке публике која ће премијерно у Србији видети графике, изложба је приказана у Аустралији, Аргентини, Данској, Енглеској, Ирској, Канади и Новом Зеланду, а након Крагујевца путује у Немачку.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *