Изложба о Леонарду Шаши отворена у Кући Ђуре Јакшића

У Галерији „Ђура Јакшић“ отворена је изложба фотографија о италијанском писцу Леонарду Шаши, једном од највећих италијанских и европских интелектуалаца 20. века.

Гост на отварању изложбе био је и директор Италијанског инситута за културу у Београду, Роберто Чинкота.

Леонардо Шаша био је новинар, есејиста, драмски писац и песник. Захваљујући либералном антиконформистичком духу био је протагониста интелектуалног живота Италије као један од најистакнутијих интелектуалаца у 20. веку.

Изложба „Сицилија, њено срце. Омаж Леонарду Шаши“ садржи 50 фотографија из разних периода Шашиног живота.

Изложбом у Крагујевцу обележено је 100 година од рођења италијаског писца што је била и прилика да се крагујевачка публика упозна са ликом и делом Леонарда Шаше. Изложба је до сада гостовала у неколико градова у Србији.

Изложбу „Сицилија, њено срце. Омаж Леонарду Шаши“ организовли су Италијански институт за културу у Београду и Филолошко уметнички факултет из Крагујевца у сарадњи са Фондацијом Леонардо Шаша. Заинтересовани ову поставку могу да погледају до 4. априла.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.