Изложба птица грабљивица у Народном музеју

У Народном музеју у Крагујевцу отворена је изложба под називом Небески ловци. У организацији Природњачког музеја из Београда и Народног музеја у Крагујевцу представљени су експонати птица грабљивица које обитавају на просторима Србије.

Идеја изложбе Природњачког музеја из Београда је да се истакне значај птица грабљивица за природу, прикаже њихова разноврсност на једном месту, али и да се посетиоци упознају са екологијом и животом врста које живе на нашим просторима.

Као врхунски предатори, птице грабљивице се налазе на врху ланца исхране и као такве представљају једну од најугроженијих животињских врста. У Конаку Кнеза Михаила изложено је 46 експоната, односно 31 врста грабљивица.

Изложба је намењена свим узрастима, али најпре деци, као и свим љубитељима и узгајивачима ових животиња.

Изложба Небески ловци до сада је гостовала у 14 градова у Србији као и у Републици Српској, где је наишла на велико интересовање.

Вредну изложбу Природњачког музеја из Београда крагујевачка публика може погледати у Конаку Кнеза Михаила до 17. октобра.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *