Рехабилитација и одржавање 55 улица у Крагујевцу

Програмом рехабилитације и одржавања који је усвојило Градско веће обухваћено је 55 улица и општинских путева. Радови ће се изводити на територији седам месних заједница.

На основу извештаја Комисије за припрему и спровођење мера на ублажавању последица од поплава и ЈП Путеви, у другој фази приоритета радови ће се изводити у Белошевцу, Ердечу, Илићеву, Бресници, Станову, Шумарицама и Угљешници.

У складу са Законом о јавним предузећима и Законом о привредним друштвима, Градско веће донело је закључак о покретању Иницијативе за спровођење статусне промене припајања Градске агенције за саобраћај Јавно – комуналном предузећу Шумадија Крагујевац.

Циљ ове одлуке је рационализација јавне потрошње и консолидација правних субјекта чији је оснивач град Крагујевац. Осим повећања ефикасности у управљању и пословању, припајање Градске агенције за саобраћај Шумадији, допринеће смањењу трошкова пословања, повећању економичности и унапређењу корпоративних управљања.

Градско веће донело је и решење о образовању Пројектног тима за спровођење и реализацију пројекта „Заједно од раног узраста против дискриминације“ у оквиру програма „Подршка ЕУ инклузији Рома – Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома“ чији је циљ промовисање доброг управљања и оснаживање ромске заједнице на локалном нивоу.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *