Излoжба радова ученика Друге техничке школе

Друга техничка школа у Крагујевцу једна је од пет стручних школа које су се припремиле за неформално образовање одраслих, усклађеним са потребама привреде по регионима.

Поред центра за континуирано образовање одраслих будућим средњошколцима, Дурга техничка пружа избор за велики број занимања занатских и уметничких смерова.

Изложба ученичких радова ове школе са подручја рада под називом, култура, уметност и јавно информисање биће организована 24. априла у 19. сати у Народној библиотеци “Вук Караџић”. 10. маја организују књижевно вече.

Једна од најстаријих школа у Крагујевцу, Друга техничка отворена је давне 1913. године. У свом раду достигли су висок ниво образовног програма и нуде два подручја рада, шумарство и обраду дрвета, и друго подручје рада је култура и информисање.

У програму је заступљен и профил дизајна ентеријера и индустријских производа. Техничар за обликовање намештаја и ентеријера, у дуалном образовању, је од ове године новина, а све будуће средњошколце који се одлуче да упишу ову школу чекају и занимања – техничара за пејзажну архитектуру.

Програми, пројекти и активности Друге техничке школе су доступни и одраслима који желе да похађају обуке ове школе, а за којима је уочена велика потреба на тржишту рада.

Знање допуњују практичним делом обуке која се реализује у реномираним предузећима који су уједно и потражиоци стручно оспосебљених кадрова.

Доста заинтересованих будућих средњошколаца одлучује се за Уметничку школу, смер који такође постоји у Другој техничкој.

Друга техничка школа у развоју програма поштује стандарде и методологију рада и као и норме за реализацију наставе. У свим образовним профилима чак 51 одељење чини Другу техничку школу.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *