Едукација запослених у локалним самоуправама

У организацији Министарства државне управе и локалне самоуправе у општини Кнић одржана је седница Савета за стручно усавршавање запослених у јединицама локалне самоуправе.

Ова општина је прва у Шумадијском управном округu, коју је посетио Савет који је до сада едукације организовао у преко 20 општина у Србији.

Улога Савета је да едукује физичка и правна лица која ће имати акредитацију за обављање послова у домену рада локалних самоуправа у различитим областима.

Локална самоуправа општине Кнић има педесеторо запослених. Kако би се људи који раде у локалној администрацији обучили за што квалитетнији рад са грађанима у овој општини одржана је седница Савета за стручно усавршавање запослених.

Ову праксу je покренула Влада Републике Србије. Надлежно министраство je спроводи у циљу реформе рада у градовима и општинама како би запослени, физичка и правна лица стекли нова знања која ће омогућити квалитетан рад у програмима и пројектима, и бољи квалитет пружања услуга.

У Општини Кнић наводе да су запослени који свакодневно раде са грађанима веома заинтересовани за стицање нових знања која се односе на бројна усавршавања.

Грађани свакодневно потражују бројне информације и услуге за које би службеници који раде у локалним сампуправама требало да буду припремљени што подразумева и познавање модерних технологија које Европа и свет одавно примењују.

Савет за стручно усавршавање запослених у локалним самоуправама до сада је посетио преко 20 градова и општина у Србији.

Едуковано је више од 150 физичких и око тридесетак правних лица. Основна намера Савета је да се осигурају и примене начела ефикасности ради давања стручних мишљења и препорука у складу са Законом о запосленима у јединицама локалне самоуправе.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *