Изложба радова особа са аутизмом „Мој свет“

У галерији Дома омладине отворена је изложба радова особа са аутизмом под називом „Мој свет“.

Уједно је овом приликом обележено и 18 година постојања Удружења за помоћ особама са аутизмом које је и организатор изложбе.

Изложба „Мој свет“ има за циљ приказивање креативних потенцијала особа са аутизмом као и подизање свести грађана о аутизму.

Један од програма Удружења за помоћ особама са аутизмом који помажу овим особама да развију социјалне вештине и воде испуњенији и продуктивнији живот је и уметничко стварање.

У Дому омладине је изложено више од двадесет радова које су особе са аутизмом израдиле заједно са својим терапеутима.

Слике су углавном рађене темперама и акрилним бојама и на изложби је приказан само део радова насталих претходних година.

Удружење за помоћ особама са аутизмом реализује низ пројектних активности, попут породичног асистента, инклузивних радионица, кампова животних вештина.

Удружење за помоћ особама са аутизмом као непрофитабилна организација чији су оснивачи родитељи особа са аутизмом је овом приликом обележило 18 година постојања.

Радове изложене у Дому омладине заинтересовани могу да погледају у наредне две недеље

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *