Представљени туристички потенцијали Шумадије на сајму у БиХ

Представници Градске туристичке организације Крагујевац, вратили су се из Лукавца из Босне и Херцеговине где су на 19. Међународном сајму туризма и екологије представили културно-историјско наслеђе Крагујевца.

Посетиоци сајма могли су да се упознају и са богатом гастрономском понудом, могућностима активног одмора у срцу Шумадије, као и са ракијским и винским путевима.

Након повратка из Лукавца, у Градској туристичкој припремају дочек учесника традиционалне манифестације „Дани Српске у Србији“, која ће у Крагујевцу бити одржана предстојећег викенда.

Сајам турзима и екологије “ЛИСТ” у Лукавцу, представља једну од најзначајнијих туристичких манифестација у региону.

Учешће Градске туристичке организације Крагујевца била је добра прилика за представљање богате туристичке, гастрономске и, пре свега, културно-историјске понуде града на Лепеници.

Највећу пажњу је привукла промоција шумадијских ракијских путева, односно дегустација воћних ракија из познатих дестилерија.

Након повратка из Лукавца, у Градској туристичкој организацији припремају дочек учесника традиционалне манифестације „Дани Српске у Србији“, у оквиру које ће у Крагујевцу 25. и 26. септембра, на Тргу код Крста, бити организована промоција туристичке понуде Републике Српске.

Овом приликом представиће се туристичке организације Јахорине, Требиња и Фоче.

Градску туристичку организацију Крагујевац у новембру очекује наступ на овдашњем Сајму туризма и сеоског туризма.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *