Изложба „Различитост“ у Дому омладине

У Галерији Дома омладине отворена је изложба фотографија Милице Аврамовић, под називом „Различитост“.

Ова млада уметница је студент треће године графичког дизајна на Одсеку за примењену и ликовну уметност Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу.

Извор инспирације младе уметнице Милице Аврамовић чине људске фигуре, њихова лица и оно што се крије испод свима видљиве површине.

Овом серијом фотографија Милица жели да дочара фасцинираност различитошћу, али и сличношћу женског тела и несавршеностима са којима се свака жена сусреће, а кроз коју приказује да су сва посебна на свој начин.

Милица Аврамовић је учествовала на неколико колективних изложби, међу којима су „Belgrade raw” у Оставинској галерији у Београду и Међународно бијенале уметности „АРТиЈА“, а „Различитост“ је њена прва самостална изложба.

Милица Аврамовић рођена је 1999. године у Крагујевцу.

Завршила је Другу техничку школу 2018. године, а потом уписује Филолошко-уметнички факултет у Крагујевцу на одсеку за примењену и ликовну уметност, смер Графички дизајн. Тренутно завршава трећу годину студија.

Њену прву самосталну изложбу у Крагујевцу посетиоци могу погледати у Дому омладине до 2. августа.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.