Израда пројектне документације за Северну обилазницу у току

Једна од капиталних инвестиција која представља и решење проблема транзитног саобраћаја је изградња Северне обилазнице која је значајна за град Крагујевац, али и Краљево, Горњи Милановац , општине Кнић и Баточина.

У току је израда планске и пројектне документације, а у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре одржан је састанак са предстваницима градова и општина који су укључени у овај капитални пројекат.

Помоћник градоначелника за пројекте и сарадњу са Владом Републике Србије, Александар Милошевић, каже да је још увек рано говорити о овој инвестицији, али очекује да би радови требало да почну крајем ове или почетком наредне године.

Једна од капиталних инвестиција у Крагујевцу коју финансира Влада Републике Србије је изградња Северне обилазнице.

Када је реч о овом пројекту, планирани су радови на путној деоници брзе саобраћајнице у две саобраћајне траке, где би се возила кретала  просечном брзином од 100 километара на сат.

Помоћник градоначелник за капиталне инвестиције и сарадњу са Владом Републике Србије, Александар Милошевић, каже да су састанку у ресорном министарству, поред представника неколико локалних самоуправа, присутвовали и предствници Коридора Србије.

Носилац израде планске и пројектне документације је ЈП Путеви Србије, а Северна обилазница би повезала излазно-улазне путне правце у неколико градова и општина.

За сада је прерано говорити колика је финасијска вредност овог значајног капиталног пројекта, сматра Милошевић који је истакао да је почетак радова планиран за крај ове или почетако наредне године.

Иначе, изградња Северне обилазнице ће повезати најзначајније  улазне правце државног пута Баточина-Крагујевац-Краљево, Крагујевац-Топола, Крагујевац- Горњи Милановац и излазни крак државног пута  Баточина-Крагујевац- Краљево, према излазу Краљево–Чачак.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.