Изузетан квалитет културних садржаја током Мајских свечаности

Одлика овогодишњег програма обележавања Дана града – 6. маја, односно Мајских свечаности, је изузетан ниво квалитета културних садржаја који ће публици бити понуђени из области уметности и науке.

Поред Свечане седнице Скупштине града у згради Старе скупштине, на којој ће лауреатима бити уручене Годишње награде града Крагујевца, централни догађај је свакако Ђурђевдански концерт легендарне крагујевачке групе Смак.

Градско веће, на предлог Организационог одбора за обележавање празника и јубилеја, донело је Програм Мајских свечаности и обележавања Дана града – 6. маја.

Мајске свечаности ће у уторак, 3. маја, отворити Ђурђевдански песнички сусрети.

У петак 6. маја, након Свечане седнице Скупштине града у згради Старе скупштине, на којој ће лауреатима бити уручене Годишње награде града Крагујевца, уследиће традиционални Ђурђевдански карневал и избор најлепших каренвалских маски.

Током Мајских свечаности биће одржано неколико традиционалних, али и нових, фестивалских  садржаја, као и позоришних премијера.

У оквиру централне прославе – Ђурђевданског концерта, на Тргу испред зграде Градске управе, наступиће легендарна крагујевачка група Смак, а биће приређен и традиционални ватромет.

Међу многобројним манифестацијама, биће одржано неколико научних скупова, изложби и концерата које ће употпунити празничну атмосферу овогодишњих Мајских свечаности.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.