Извршење буџета за првих шест месеци пред одборницима

После готово тромесечне паузе, одборници локалног паралмента ће се поново наћи у скупштинској сали, јер је председник Скупштине града Крагујевца Миросалв Петрашиновић, након консултација са шефовима одборничких група, за 17. септембар заказао 10. редовну седницу.

Одборници ће на првом јесењем заседању, између осталог, бити упознати са извршењем буџета за првих шест месеци ове године, а на обимном дневном реду је укупно 17 тачака.

Поред отежане епидемиолошке ситуације, извршење локалног буџета је у првом делу године било добро.

Приходи и расходи су готово уједначени и на нивоу су од око 42 одсто у односу на план.

Најзначајније тачке о којима ће одборници дискутовати односе се на планска документа, међу којима су и Измене и допуне Плана генералне регулације насеља „Вашариште“, којим ће се створити законски услови да се изгради фудбалски стадион „Чика Дача“ по свим УЕФА стандардима.

Одборници ће се изјашњавати и о стратешком документу који ће омогућити изградњу Северне обилазнице, а разматраће и предлог да се назив града Крагујевца употреби у имену аеродрома који ће се изградити у склопу велике „Мајнд“ групације.

У почетку ће тај аеродром да се користи као карго аеродром за превоз робе и материјала, а жеља власника је да се, у неком наредном периоду, аеродором користи и за превоз путника, што ће допринети привредној и туристичкој афирмацији града Крагујевца у земљи и иностранству.

На дневном реду су и одлуке надзорних одбора о расподели добити градских јавно-комуналних предузећа која су претходне године остварила добит, а одборници ће добити и тромесечни извештај о раду јавно-комуналних предузећа чији је оснивач град.

Редовна седница локалног парламента одржаће се, ако се епидемиолошка ситуација не промени у скупштинској сали, 17. септембра.

Почетак је у 9 часова уз директан пренос на РТК.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *