Крагујевачки ђаци међу најбољима на ликовном конкурсу у Кини

Основци школе “Милутин и Драгиња Тодоровић” прошле године учествовали су на ликовном конкурсу кинеске Народне провинције Ђангсу.

За њих је члан Градског већа за образовање, Душан Алексић организовао пријем.

На прошлогодишњем међународном ликовном конкурсу кинеске Народне провинције Ђангсу, ученици основне школе “Милутин и Драгиња Тодоровић” освојили су запажене награде.

Кроз своје радове показали су маштовитост, таленат и оригиналност и веома успешно одговорили на тему конкурса “Живот је леп”, где су приказали своју визију света након пандемије.

Вредност једне школе мери се и по постигнућима ученика у слободним и ваннаставним активностима.

Ликовна секција у овој школи ради у реновираном кабинету визуелних уметности, а добри резултати са бројних такмичења не изостају.

За учешће на међународном ликовном конкурсу, ученицима су уручени пригодни поклони које су обезбедили партнери из кинеског града Вушија.

У циљу промоције пријатељске размене, граду Крагујевцу ће и ове године бити упућен позив за „Међународни ликовни конкурс Ђангсу 2021“. овогодишња тема је „Свет у твом срцу“.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *