Извршено више од 600 контрола ковид пропусница у Крагујевцу

Од понедељка су на снази нове емидемиолошке мере које подразумевају поседовање ковид пропусница након 20 сати у свим угоститељским објектима и коцкарницама.

Од 25. октобра, када су ковид пропуснице неопходне за боравак у угоститељским објектима након 22 сата до сада, организовано је више од 600 инспекцијских надзора, али казни за непоштовање мера није било.

Због погоршања епидемиолошке ситуације, Кризни штаб је, на последњем заседању, донео одллуку да се ковид пропуснице уведу од 20 уместо 22 сата, у свим угоститељским објектима и коцкарницама.

Иако је рад уз поседовање прошпусница дозвољен 24 сата, поједини угоститељи су се одлучили на потпуно затварање локала од 20 сати, због немогућности организације рада својих запослених који нису вакцинисани.

Мишљења Крагујевчана са којима смо разговарали о новим мерама и скраћеном раду угоститеља, су подељена.

Од 25. октобра до сада, у Крагујевцу је урађено више од 600 контрола.

Комунална милиција града Крагујевца дежура 24 сата на терену. Због недостатка људства, а све већег обима посла, у наредном периоду колектив милиције добиће 20-ак нових колега.

До сада у Крагујевцу ниједна казна није изречена. Надлежни тврде да циљ контроле нису кажњавања, већ искључиво провера поштовања мера.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *