У Крагујевцу повећан број вакцинисаних трудница

Последњих месец дана све је више трудница које имају тежу клиничку слику корона вируса, због чега надлежни свакодневно апелују да се вакцинишу.

У Крагујевцу до сада ниједна трудница није имала озбиљније последице након инфекције ковидом 19.

У крагујевачком Дому здравља кажу да је последњих недеља повећан одзив и интересовање трудница за имунизацију антиковид вакцинама.

Иако је у трудноћи имунитет јачи, и труднице могу да оболе од корона вируса који може да изазове теже последице како на мајку, тако и на плод.

Последњих месец дана две труднице у Србији преминуле су од ковида 19. Гинеколози напомињу да труднице треба да се чувају гужви, поштују епидемијске мере заштите и не одлазе на велика окупљања.

Препорука је да се труднице, ако већ нису, вакцинишу после првог триместра трудноће, уз консултацију са надлежним гинекологом.

У одноосу на предходни период, у Крагујевцу је последњих недеља повећан број вакцинисаних трудница.

Лекари упозоравају да корона вирус не бира и да нико није заштићен. Додају и да највећу бригу тренутно имају труднице, јер оне нису одговорне само за свој живот, већ и за живот своје бебе.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.