Јавни позиви за унапређење пословања микро, малих и средњих предузећа

Микро, мала и средња предузећа из региона Шумадије и Западне Србије могу се пријавити на јавне позиве за обезбеђивање експертске подршке, набавку опреме и увођење ИСО стандарда.

Програм финансира Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије, преко програма ЕУ ПРО Плус, а спроводи Бизнис Иновациони Центар Крагујевац, у партнерству са Business Innovation Programs.

У циљу унапређења конкурентности и одрживости микро, малих и средњих предузећа из региона Шумадије и Западне Србије, расписани су јавни конкурси у оквиру два пројекта.

Један од пројеката односи се на пружање експертске подршке и набавку опреме. Рок за пријављивање је до краја августа.

За набавку опреме може конкурисати од пет до седам предузећа.

Укупна расположива средства износе више од 835.000 динара, док је максимални одобрени износ по предузећу око 167.000 динара.

Кроз другу компоненту, у оквиру овог пројекта, биће обезбеђена експертска подршка за унапређење пословања.

Расписан је и јавни позив за учешће у програму подршке за увођење и сертификацију ИСО стандарда, који истиче 20. августа.

Програм ће бити реализован кроз обуку, припрему и увођење система менаџмента квалитетом.

Јавне позиве и све неопходне информације заинтересовани могу пронаћи на сајту Бизнис иновационог центра Крагујевац, као и партнера у овом пројекту.

Предузећа се могу пријавити онлајн пратећи инструкције и попуњавањем формулара на овим сајтовима.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *