Јединствени тарифни систем у јавном превозу

Градско веће донело је одлуку да се укину досадашње зоне Б, Ц, Д, као и међузоне, тако да ће цео град бити јединствена зона А, рекао је Душан Обрадовић, директор Градске агенције за саобраћај. 

То значи да ће појединачна карта за сваку дестинацију у оквиру возног реда коштати 60 динара, без обзира на релацију и преседања.

Најважнија одлука у функционисању јавног градског и приградског превоза у 2019. години је увођење јединственог тарифног система.

То, практично, значи да ће појединачна карта за сваку дестинацију у оквиру возног реда, дакле без обзира на релацију и преседања, коштати 60 динара.

До сада су постојале А, Б, Ц и Д зона. Од 1. јануара, сви грађани ће плаћати возну карту за досадашњу А зону.

Замена годишњих легитимација за особе које имају 65 и више година, за следећу годину почеће од 26. децембра, док ће старе годишње карате важити до 31. јануара 2019. године.

Важност годишње карте за 2018. за посебне случајеве продужена је до 15. марта наредне године, док ће нови корисници по овом основу права моћи да остваре од 3 јануара.

Право на повлашћену карту без накнаде могу остварити труднице, ратни војни и мирнодопски инвалиди, глуви и наглуви, слепи и слабовиди, особе оболеле од церебралне парализе, дечје парализе и плегије, мишићне дистрофије и мултипле склерозе.

Право на повлашћени градски превоз имаће и дијализиране и трансплатиране особе, хронични бубрежни болесници, особе са лаком, умереном, тешком и дубоком заосталошћу и

оболели од поремећаја развоја, добровољни даваоци који су више од 75 пута дали крв и старији који имају више од 65 година живота.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *