Јесењи турнир у боћању

Боћарски клуб особа са инвалидитетом „Алка“, организовао је у Спортској хали Парк у Крагујевцу, турнир на коме су, поред чланова боћарских клубова и Удружења особа са инвалидитетом из Крагујевца, учествовали и клубови из других градова Србије.

Чланови боћарског клуба „Алка“, окупили су се у Спортској хали Парк, заједно са спортистима из целе Србије на турниру у боћању, популарном спорту, посебно код особа са тежим обликом инвалидитета.

Крагујевачки клуб има преко 30 чланова и редовно тренирају, како би се што боље показали на домаћим, али и међународним такмичењима.

Сваке године имају два традиционална турнира, Видовдански и јесењи турнир. Овај данас је значајан зато што су у госте дошли чланови Савеза боћара без инвалидитета, који су изразили жељу да се прикључе овом турниру.

Боћање је популарни спорт пре свега у земљама Медитерана и углавном се игра на отвореном. Правила ове игре су једноставна, али само на први поглед.

На данашњем турниру у боћању учествовало је око 50 такмичара различитих видова телесних и сензорних инвалидитета. Такмичењу су се прикључиле и особе са аутизмом, као и Центар за самостални живот особа са инвалидитетом са три екипе.

Оно што им тренутно недостаје, то су квалитетнија опрема и помагала, а за сада се сналазе са класичним боћама, предвиђеним за особе са инвалидитетом.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *