Јежеви од јабуке и грожђа и делфини од банане као ужина

Увођење здравих навика у исхрану, као и важност редовних оброка код малишана, биле су теме предавања поводом Светског дана хране које је одржано у Основној школи „Милутин и Драгиња Тодоровић“.

Предавање о здравој и правилној исхрани организовао је Институт за јавно здравље.

Ученици четвртог разреда су, након предавања уз помоћ учитеља правили здраве оброке од воћа.

Након завршеног кулинарског посла, јежеви од јабуке и грожђа, као и делфини од банане, или ражњићи од комадића воћа, постали су ужина ђацима који остају након часова у боравку.

Поједини четвртаци већ дуго воде рачуна о исхрани, док се други тек од скоро одричу нездравих грицкалица за ужину.

Тема правилне и здраве исхране у основношколском узрасту, свакодневно се, кроз разне активности, покреће у Основној школи „Милутин и Драгиња Тодоровић“.

Центар за промоцију здравља Института за јавно здравље Крагујевац промовисаће здраву и правилну исхрану у основним школама током читавог месеца.

План крагујевачког Института за јавно здравље је да осим основних школа у програм уврсти и предшколске установе, где ће се са малишанима у интерактивним радионицама разговарати о здравим и правилним навикама у исхрани.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *