ЈКП Шумадија ће градити надземну гаражу са 200 места

Одлуком одборника локалног паралмента којом се одобрава јавно комуналном предузећу Шумадија кредитно задужење у две партије, једне од 4,5 милиона евра, и друге од 5 милиона евра, омогућено је да се до септембра обаве сви административни послови у процесу задужења.

Новац од кредита биће намењен за изградњу надземне јавне гараже од 200 места у самом центру града, набавку механизације, уређење гробља, постављање аутобуских стајалишта и велику реконструкцију Зелене пијаце која ће добити подземни паркинг и нове локале.

Јавно комунално предузеће Шумадија са новим кредитима, како се очекује, решиће комуналне проблеме у неколико сектора.

Конкретно, грађани би могли да рачунају на: додатна паркинг места у центру Крагујевца, нову сигнализацију, набавку механизације коју ће користити екипе које раде на уређењу зелених површина, Зимска служба, Нискоградња. Кредит има две партије.

На Зеленој пијаци, како је планирано, требало би буду проширени капацитети – нова паркинг места испод садашњих тезги и нови локали. На четири градска гробља биће уређене стазе и капеле.

Поједина ће добити и нове ограде. То је, како тврде у Шумадији, само део послова који ће се финансирати из кредита.

Јавно комунално предузеће Шумадија завршило је процес конкурисања код банака, а сагласношћу одборника локалног парламента, стекли су се услови да се током јула закључи и уговор.

Први јавни позиви за извођење радова очекују се током августа и септембра, а прво ће се радити надземна гаража на простору паркинга између улица Кнеза Милоша и Бранка Радичевића.

Набавка нове механизације коју ће користити Зимска служба очекује се током јесени.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *