Још један оброк у Народној кухињи

Поводом Међународног дана борбе против сиромаштва, Црвени крст у Крагујевцу уз помоћ појединаца и донатора обогатио је оброке за кориснике Народне кухиње.

У Крагујевцу има 850 корисника Народне кухиње, а помоћ угроженим породицама биће настављена до краја године.

Под геслом „Удружени са најсиромашнијима, градимо инклузивни свет универзалног поштовања људских права и достојанства“, ове године обележава се Светски дан борбе против глади, са циљем да подсети јавност да је много сиромшних, гладних, немоћних.

Крагујевачки Црвени крст 365 дана у години помаже нашим суграђанима, посебно онима који су усамљени, болесни и материјално угрожени.

Волонтери Црвеног крста заједно са корисницима ове врсте помоћи за њихову свакодневну егизтенцију боре се неуморно.

Донатори и активисти побринули су се да најугроженији Крагујевчани добију оброк више у месецу борбе против глади.

У међувремену, волонтери Црвеног крста настављају акцију „Селу у походе“ односно подједнакосе брине о угроженима како из урбане, тако и сеоских средина.

Помогли су мештанима села Велике Пчелице, Дулене, Сабанте, Сугубине као и житељима Ердеча и Великог поља.

Породицама које се боре за егзистзенцију помогли су пакетима хране, средствима за хигијену, одећом.

Крагујевачки Црвени крс, улаже максималне напоре како би се смањило сиромаштво и социјална искљученост људи који живе у оскудици.

Иначе, иако је месец солидарности завршен, наставља се прикупљање помоћи за најугроженије како би лакше дочекали зимске дане.

У тој акцији неопходна је солидарност грађана, привредника и свих донатора који имају могућности да помогну у обезбеђивању огрева, топле обуће и одеће за сиромашне суграђане.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *